20 Ocak 2018

2018 Kış Korku Animeleri


Korku animelerine dair en sevdiğim şeylerden bir tanesi de kullanılan müziklerdir. Hepiniz Another'ın "Kyomu Densen"ine , Mirai Nikki'nin "Kuusou Mesorogivi"sine, Shiki'nin "Kuchizuke"sine takılmışsınızdır. Ben de hem bu sezon bu kadar etkileyici şarkılar duyabilecek miyim merakıyla, hem de korku temasına olan tutkumla bu sezonun korku türündeki animelerine bir göz atayım dedim. Bu sezon sadece üç anime korku kategorisine girdiğinden üçünü de sizin için toparladım. Unuttuğum varsa lütfen bağışlayın ve bana bildirin lütfen💞

Başlıyoruz. İlk animemiz:

"Kokkoku"


Herio Seita'nın Kokkoku: Moment by Moment adlı mangadan Geno Studio tarafından adaptasyona uğrayan bu animemiz gizem, korku, psikoloji, seinen, Sci-fi türüne girip ilk bölümüyle dikkatleri üzerine çekti. Hele MIYAVI vs KenKen tarafından yapılan "Flashback" adlı opening şarkısı defalarca tekrar edilmeyi hak edecek kadar güzeldi.

Animenin konusuna değinecek olursak;

Ana karakterimiz Juri Yukawa; işe yaramaz bir baba, neet bir ağabey, bekar bir anne olan kız kardeşi, yeğeni ve büyük babasıyla birlikte çok da mükemmel bir hayat yaşayamayan bir kadındır. İş başvurusundan başka iş başvurusuna doğru savrulurken yeğeniyle ağabeyinin fidyeciler tarafından kaçırılmasıyla işler değişir.




Yalnız bu kaçırılmada can sıkıcı bir nokta vardır. Fidyeciler büyük miktarda istedikleri paranın sadece 30 dakika içerisinde ellerine ulaştırılmasını ister. Juri ve ailesinin de o kadar zamanı yoktur. Panik içinde bir çare aradıkları sırada Juri'nin büyük babası garip bir taşla çıkagelir. Bu taş zamanı durdurmaya yarayan bir taştır. Taş aktif edildiği anda Juri artık hareket etmeyen bir dünyada olduklarını fark eder. Ancak bu donmuş dünyada hareket edebilen kişinin sadece kendileri olmadığını fark etmeleri çok da uzun sürmeyecektir.





Teaser; 

https://youtu.be/nsv2ymwJlvE

Muhteşem Opening şarkısı:

 https://youtu.be/fhBA6ynorvc




"Ito Junji Collection"


Anime, ünlü korku mangakası Junji Itou'nun farklı hikâyelerininin Studio Deen tarafından uyarlanılmış hâli. Animede birbirinden farklı konular işleniyor bu yüzden konusunu dillendirmek biraz güç. 

İlk bölüme bakacak olursak gerçekten rahatsız(!) edici bir çocuğun gerçekten rahatsız(!) edici hikâyesine şahit oluyoruz.

Şuan sadece ilk bir kaç bölüm yayınlanmış olsa da izlerken bir korku animesinden beklenildiği gibi çok farklı duygular deneyimliyorsunuz. Rahatsızlık, iğrenme, tam olarak ne gibi bir his içerisindeyim anlamadım. Tekrar izler misin diye soracak olursanız, evet. Niyeyse daha ne kadar değişik şeyler göreceğimi merak ediyorum. Spoiler vermemeye çalışarak söylüyorum; ikinci bölümde bir hikâye gerçekten ekrana bakakalmamı sağladı.




Ayrıca mangakanın birbirinden farklı ve ilginç daha bir çok eseri var. Farklı hikâyeleri konu alıyor olsa bile opening şuana kadar aynı kaldı ve ayrı olarak endingini de beğendim.




Teaser:



Opening:


Ending: 


"Killing Bites"


Korku teması çok fazla ağır basmasa da bu sezon korku, ecchi, aksiyon ve seinen etiketini taşıyan animemiz. Hikâyesi Murata Shinya'ya, çizimi de Sumita Kazasa'ya ait mangadan Liden Films stüdyosu tarafından uyarlanılmış. Bu anime diğer animelere kıyasla daha az korku ağırlıklı demiştim. Ağırlıklı olan tarafı ise aksiyon, seinen oluşu. Konusuna değinirsek;

Gen tedavisi çalışmalarıyla oluşturulan insan-hayvan melezleri, güçlünün diğer grupları yok ettiği bir tacir grubu sisteminin altında kendi aralarında düello ediyorlar. Oynadıkları bu düello üzerine de bahisler yatırılıyor.




Ana karakterimiz normal bir üniversite öğrencisi olan Nomoto Yuuya, yanlış arkadaş seçiminden dolayı işlemek istemediği bir suçun arasında kalır ve kurban da yine ana karakterlerimizden biri olan Uzami Hitomi'dir. Yuuya, bu suça dur derken arkadaşlarının kurban durumuna düşmesine şahit olur, olaylar gelişir ve kendini "Killing Bites" denilen bu düelloların içerisinde bulur. Hem de yatırım yaptığı kişi ise talihsiz bir karşılaşma yaşadığı Uzami Hitomi'den başkası değildir. (Olayı olabildiğince kibar anlatmaya çalışan yazar şekli.)


Hitomi'nin üzerine yatırım yapan Yuuya büyük kazanır ve Hitomi bu büyük yatırımcıyı korumak adına onun yanında kalmaya başlar. Hikâyemiz de böyle başlamış olur. Bu kadar "güzel" çizimlerin arasında ne kadar korkabilirsiniz bilemeyiz ama aksiyon ağırlıklı, bol bol kana sahip animeleri beğeniyorsanız buyurun diyorum. Animemiz yine hoşuma giden bir opening şarkısına sahip.






Teaser: 



Opening: 





*Zei

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HÜMAT FANSUB ONE PUNCH MAN'İN 2. SEZONUNU ÇEVİRİYOR!

EVET, YANLIŞ DUYMADINIZ! Son yılların en çok sevilen animesi One Punch Man'in ikinci sezonunu çevirmeye başladık arkadaşlar! ...